Een belangrijke speler ten dienste van de lokale economie - BNP Paribas Belgïe
BNP Paribas in België Over BNP Paribas
Customer and employee discussing in front of a laptop

Een belangrijke speler ten dienste van de lokale economie

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

In België biedt BNP Paribas een volledig scala aan producten en diensten via zijn drie core businesses: Retail Banking, Corporate & Institutional Banking en Investment Solutions.

Retail & Private Banking (RPB) en Corporate & Public Bank, Belgium (CPBB) zijn verantwoordelijk voor de Retail Banking-activiteiten aan. Samen geven ze 3,6 miljoen klanten – particulieren, ondernemers, middelgrote en grote ondernemingen, lokale publieke instellingen en institutionele klanten – toegang tot een uitgebreid gamma financiële oplossingen.

Professional woman standingBNP Paribas Fortis heeft lokale marktkennis in combinatie met wereldwijde expertise dankzij het internationale netwerk van BNP Paribas in 75 landen.

Ondernemingen zoals AlphaCredit (consumentenkredieten), BNP Paribas Leasing Solutions (leasing van professionele uitrusting en onroerende goederen), BNP Paribas Fortis Factor (factoringdiensten) en Arval (operationele leasing van voertuigen) leveren gespecialiseerde diensten aan.

BNP Paribas International Buyers, een afdeling van BNP Paribas Personal Finance, verzorgt de financiering van residentiële eigendommen voor internationale investeerders.

Corporate & Institutional Banking (CIB) biedt zijn klanten in België en wereldwijd het volledige gamma van BNP Paribas CIB-producten en diensten. CIB bestaat uit vijf business lines: Capital Markets, Specialised Finance, Transaction Banking Europe, Corporate Finance, Private Equity, maar ook Coverage Corporate Banking Europe (CCBE), een geïntegreerd banknetwerk van meer dan 30 business centres in 16 Europese landen.

Investment Solutions (IS) bestrijkt de BNP Paribas-activiteiten die klantenactiva beheren en beschermen. Hierbij biedt IS een uitgebreid scala aan hoogwaardige producten en diensten die aan alle behoeften van investeerders – particulieren, ondernemingen en institutionele klanten – beantwoorden.

In België werkt IS via verschillende dochterondernemingen:

  • BNP Paribas Investment Partners (activabeheer voor de hele groep BNP Paribas)
  • BNP Paribas Securities Services (bewaring en beheer van effecten)
  • BNP Paribas Real Estate (vastgoeddiensten)
  • BNP Paribas Cardif (verzekeringsproducten)

Senior businessman sitting on sofa and using cell phoneAls bank voor een wereld in verandering gelden wij in onze activiteiten als een belangrijke speler en pionier inzake innovatie: online en mobiele bankdiensten, nieuwe betaalmiddelen voor particulieren; ondersteuning van ondernemingen in de context van de globalisering; begeleiding van zowel particuliere als zakelijke klanten bij de verwezenlijking van hun projecten.

Ook maatschappelijke verantwoordelijkheid is een belangrijk thema. Onze sterke betrokkenheid bij de samenleving komt tot uiting in ons financierings-en investeringsbeleid ten opzichte van gevoelige sectoren, onze verbintenissen ten aanzien van het milieu, ons diversiteitsbeleid, de actie van onze private stichting, ons cultuurmecenaat en ons sponsoringbeleid.

  • BNP Paribas