BNP Paribas in België Nieuws & pers
11/22/2014 -

microStart opent agentschappen in Antwerpen en Charleroi

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

In Brussel zijn twee microStart-agentschappen reeds enkele jaren actief, maar de instelling voor micro-kredieten streeft naar een bredere geografische werking. In Vlaanderen en Wallonië openden nu tween nieuwe kantoren hun deuren, in Antwerpen en Charleroi.

Sinds vorig jaar is microStart ook aanwezig in Gent en Luik.

Nog vóór haar officiële start heeft de organisatie voor microkredieten zowel in Antwerpen als in Charleroi al voor 40 nieuwe banen gezorgd.    

Sinds zijn lancering vier jaar geleden helpt microStart mensen die buiten het klassieke bankensysteem vallen bij het starten van een eigen zaak. Het zorgt voor een microkrediet en gratis begeleiding. In vier jaar tijd heeft microStart zo al 600 banen gecreëerd.

Een recente studie van de Vlerick Business School op verzoek van BNP Paribas Fortis, de belangrijkste partner van microStart, bewees trouwens het positieve effect van de activiteiten van microStart voor jobcreatie en de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.   

Francine Carron
, manager van het Antwerpse agentschap, noemt de aanwezigheid van microStart in de Scheldestad een onmiddellijk succes: “We ontvangen al klanten op tijdelijke locaties sinds maart, en voelden onmiddellijk de grote vraag naar microkredieten. In Antwerpen zitten duidelijk veel mensen die willen ondernemen, maar die het aan middelen ontbreekt. Ze krijgen vaak ook te maken met hogere huurprijzen en andere lasten dan elders in Vlaanderen.”  

Anna Tinebra, manager van de vestiging in Charleroi: “Midden juli opende het agentschap de deuren. Voordien ontmoette ik mensen en deed ik prospectie bij actoren die startende ondernemingen ondersteunen maar ook bij banken en officiële instellingen voor professionele herintegratie. De opening in deze stad is het logisch antwoord op die ontwikkeling.”  

Vanuit de zes microStart-kantoren begeleiden de verschillende teams hun klanten bij hun kredietdossier en bij het starten van hun zaak. Zij kunnen daarenboven een beroep doen op vrijwilligers waaronder veel actieve of gepensioneerde personeelsleden van BNP Paribas zijn

Lees het volledige artikel en bekijk enkele foto’s van de officiële opening in Antwerpen op 18 november en in Charleroi op 7 november 2014.

www.microstart.be