BNP Paribas in België Over BNP Paribas

Een belangrijke speler ten dienste van de lokale economie

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

In België biedt BNP Paribas een volledig scala aan producten en diensten via zijn twee core businesses: Retail Banking en Corporate Banking.

De BNP Paribas Fortis Retail Banking-activiteiten omvatten bankdiensten aan een reeks klanttypes, waaronder particuliere klanten, zelfstandigen en beoefenaars van een vrij beroep, kleine en middelgrote bedrijven, lokale bedrijven en non-profitorganisaties. De retailklanten worden bediend via een omni-channel distributiestrategie.

Professional woman standingBNP Paribas Fortis heeft lokale marktkennis in combinatie met wereldwijde expertise dankzij het internationale netwerk van BNP Paribas in 68 landen.

Ondernemingen zoals AlphaCredit (consumentenkredieten), BNP Paribas Leasing Solutions (leasing van professionele uitrusting en onroerende goederen), BNP Paribas Fortis Factor (factoringdiensten) en Arval (operationele leasing van voertuigen) leveren gespecialiseerde diensten aan.

BNP Paribas International Buyers, een afdeling van BNP Paribas Personal Finance, verzorgt de financiering van residentiële eigendommen voor internationale investeerders.

Corporate & Investment Banking (CIB) biedt zijn klanten in België en wereldwijd het volledige gamma van BNP Paribas CIB-producten en diensten. Corporate Banking adviseert en begeleidt grote en middelgrote ondernemingen, instellingen uit de publieke en social profit sector alsook financiële instellingen bij hun ontwikkelings- of beleggingsstrategie in Europa en in de wereld evenals bij het dagelijkse beheer van hun geldstromen. Het voorziet concreet – inclusief via de kapitaalmarkten – in hun financierings-, beleggings-, advies- en risicobeheerbehoeften.

Investment & Protection Services (IFS) bestrijkt onder meer de BNP Paribas-activiteiten die klantenactiva beheren en beschermen. Hierbij biedt IPS een uitgebreid scala aan hoogwaardige producten en diensten die aan alle behoeften van investeerders – particulieren, ondernemingen en institutionele klanten – beantwoorden.

In België werkt IPS via verschillende dochterondernemingen:

  • BNP Paribas Asset Management (activabeheer voor de hele groep BNP Paribas)
  • BP2S (bewaring en beheer van effecten)
  • BNP Paribas Real Estate (vastgoeddiensten voor bedrijven)
  • BNP Paribas Cardif (verzekeringsproducten)

Senior businessman sitting on sofa and using cell phoneAls bank voor een wereld in verandering gelden wij in onze activiteiten als een belangrijke speler en pionier inzake innovatie: online en mobiele bankdiensten, nieuwe betaalmiddelen voor particulieren; ondersteuning van ondernemingen in de context van de globalisering; begeleiding van zowel particuliere als zakelijke klanten bij de verwezenlijking van hun projecten.

  • BNP Paribas