BNP Paribas in Belgïe Over BNP Paribas

Financiële educatie om betere keuzes te maken

BNP Paribas Fortis organiseert elk jaar honderden informatiesessies voor zowel particulieren als ondernemers, zowel klanten als niet klanten. Jongeren en gezinnen worden niet vergeten.

Het is voor gezinnen, jongeren, zelfstandigen, maar ook bedrijfsleiders vaak niet gemakkelijk om te bepalen welke spaarvorm, lening of belegging werkelijk aan hun behoeften voldoet. Dat geldt nog meer als zij de financiële materie onvoldoende beheersen. Het is ook wel zo dat sommige financiële producten erg complex worden én dat de regelgeving steeds verandert – zelfs professionals moeten voortdurend bij de les.

CSR, Financial education, Customers being interviewed following a Money Matters Made Simple information session

Na afloop van elke infosessie is er gelegenheid tot gezellig napraten met een hapje en drankje

Onze klanten kunnen wel terecht bij de commercieel adviseurs en relatiebeheerders die duidelijke, objectieve en transparante informatie geven. Ook in het contact centre van BNP Paribas Fortis kan de particuliere klant terecht voor advies en basisverrichtingen.

Daarnaast kunnen klanten en niet-klanten pedagogische rubrieken raadplegen op verschillende sites, zoals op www.bnpparibasfortis.be.

Maar zoals in andere thuismarkten gaat BNP Paribas in België veel verder en organiseert geregeld informatiesessies om particulieren en ondernemingen betere financiële keuzes helpen te maken.

‘Thuis in geldzaken’ – Ook in 2014 organiseerde BNP Paribas Fortis in zijn kantoren meer dan 300 informatiesessies voor particulieren, zelfstandigen en ondernemers. Medewerkers van BNP Paribas Fortis geven inzicht in geldzaken en zetten het jargon van bankiers en verzekeraars om in begrijpelijke taal. Een greep uit de thema’s die ook dit jaar aan bod komen: Kopen of huren? Huwen of samenwonen? Smartphone en tablet gebruiken, ook voor geldzaken, Een professioneel krediet aanvragen of ook Wat mag ik verwachten van mijn pensioen? De bedoeling is louter informatief, bijleren zonder commercieel opzet. Alle sessies zijn gratis toegankelijk voor iedereen, zowel klanten als niet-klanten.

Meer informatie over Thuis in geldzaken en uw interesse betonen via deze link. In de reeks ‘Bankieren eenvoudig?’ brengt deze website ook korte animatiefilmpjes over verschillende bankthema’s. Bekijk ook de filmpjes hierna.

Informatiesessies voor ondernemers zoals hier in Gent trekken volle zalen.

Informatiesessies voor ondernemers zoals hier in Gent trekken volle zalen.

Real Connect for Business – BNP Paribas Fortis organiseert voor ondernemers – zelfstandigen, vrije beroepen en bedrijfsleiders – conferenties die veelal gevolgd worden door workshops over thema’s die hen nauw aan het hart liggen, onder meer de regelgeving op fiscaal, sociaal en milieuvlak. De onderwerpen worden gebracht door experts in hun domein.

Onder de noemer Real Connect for Business zet dit initiatief de ambitie van BNP Paribas Fortis in de verf om de ‘ondernemersbank’ bij uitstek te zijn.

Bekijk deze getuigenissen van deelnemers en medewerkers in Oudenaarde en Wilrijk.

 

Bekijk getuigenissen van deelnemers en medewerkers in Molenbeek en Waterloo.

  • BNP Paribas