BNP Paribas in Belgïe Over BNP Paribas

Een sponsoringbeleid dat ons sterk engagement tegenover de samenleving weerspiegelt

Wij zijn sterk geëngageerd in het cultureel en sportief leven van België.  Als dusdanig steunen wij evenementen met een grote uitstraling, maar ook lokale initiatieven.

Ons sponsoringbeleid gaat veel verder dan louter financiële steun. Als actieve, loyale en maatschappelijk betrokken onderneming bouwen wij een langer-termijnrelatie met onze partners. Tevens willen we een bevolking met diverse socio-culturele achtergronden bereiken.

Het sponsoringbeleid van BNP Paribas Fortis steunt op drie pijlers: tennis, cultuur en film.
 

De centrale partner van het tennis

Tennis en BNP Paribas onderhouden sinds meer dan veertig jaar een solide relatie. Het partnership met Roland Garros begon in 1973 en is inmiddels een van de meest langlopende uit de sportgeschiedenis.

Davis Cup, Xavier MalisseOok in België worden wij erkend als een centrale partner van het tennis. Wij onderhouden sterke banden met de Belgische nationale tennisfederaties, Tennis Vlaanderen (voorheen Vlaamse Tennisvereniging) en  de Association Francophone de Tennis (AFT), de twee takken van de Koninklijke Belgische Tennisbond.
 
Ons engagement – bevestigd in de leuze ‘We Are Tennis’ – vertaalt zich in steun aan veel evenementen, ook op het regionale en het lokale niveau.

 

Een duurzaam engagement voor cultuur

België kan bogen op een zeer rijk cultureel en artistiek leven. Wij dragen bij tot de waardering van die rijkdom door middel van ons mecenaat in maar ook als sponsor van talrijke vooraanstaande evenementen zoals de Koningin Elisabethwedstrijd.

Wij onderhouden ook structurele samenwerkingsovereenkomsten met De Munt, BOZAR en Flagey, drie huizen met een internationale uitstraling.

Verder zijn wij exclusief partner van Cultuur in de Cinema, een initiatief waarbij de toeschouwers comfortabel in hun bioscoopzaal genieten van grote klassiekers – opera’s en ballet – die live uitgezonden worden vanuit de meest prestigieuze huizen ter wereld.

Tenslotte zijn er partnerships met drie musea: het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle, WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel, en het MAC’s in Grand-Hornu.

 

Sponsor en geldschieter van de zevende kunst

BNP Paribas Fortis Film Days, movie watchers, young coupleIn het domein van de film ondersteunen wij een groot aantal initiatieven: het Filmfestival Oostende en De Ensors, hun Franstalige tegenhangers Les Magritte du Cinéma, het Anima Festival, het Be Film Festival, het Festival International du Film Francophone in Namen, CINEMATEK, en het sociaal media-platform Cinevox.

Verder bieden de BNP Paribas Fortis Film Days iedereen elk jaar in september vier filmdagen voor slechts 4 euro per film.

Die sponsoringstrategie wordt vervolledigd door de financiering van film-  en televisieproducties in ons land via BNP Paribas Fortis Film Finance, een aantrekkelijke tax shelter oplossing voor investeerders.
 

  • BNP Paribas