Sponsoring Tennis
tennis

‘We Are Tennis’, een ongeëvenaard engagement

De liefdesgeschiedenis van BNP Paribas en het tennis duurt al meer dan  40 jaar. Het begon allemaal in 1973, toen de Groep Roland Garros, de Open Franse Tenniskampioenschappen, ging sponsoren. Er volgden nog tientallen lokale en internationale partnerships, die van BNP Paribas de grootste tennissponsor ter wereld hebben gemaakt.

In dat kader onderhoudt BNP Paribas sterke banden met een twintigtal nationale tennisfederaties. Deze traditie werd vanaf 2010 ook uitgebreid naar België.

Begin 2014 werd het sponsorakkoord met Tennis Vlaanderen (voorheen Vlaamse Tennisvereniging) en de Association Francophone de Tennis (AFT), de twee takken van de Koninklijke Belgische Tennisbond, voor minstens twee jaar verlengd.

Junior tennis players having a break

Zo is BNP Paribas Fortis prominent aanwezig als titelsponsor van een breed gamma aan tennisevents en –initiatieven in het hele land. Daarnaast zijn we partner van meer dan 500 tennisclubs in België.  Dankzij ons Club Affinity Program worden de spelers uitgerust met gloednieuw tennismateriaal en een professionele aankleding van hun club.

In het kader van ons hospitality-programma nodigen wij talrijke klanten en zakenrelaties uit voor verschillende tennisevents.  En tijdens de Open Franse Tenniskampioenschappen gelden wij als trotste gastheer voor zowat 600 Belgische klanten die wij op een VIP-dag in Roland Garros trakteren.

‘We are tennis’

De leuze ‘We Are Tennis’ staat dan ook voor een ongeëvenaard engagement. Als creatief partner van het tennis bieden wij de talrijke fans de mogelijkheid om via onze Facebook- en Twitterpagina’s ‘We are tennis’ de tennis actualiteit op de voet te volgen.

Els Callens interviewing Agnieszka Radwanska

De liefhebbers van lobs en passing shots krijgen een constante stroom van informatie voorgeschoteld rechtstreeks vanop de courts met exclusieve interviews, reportages enz. Ex-Belgisch kampioene Els Callens (die samen met  Dominique Van Roost-Monami brons in het dubbelspel won op de Olympische Spelen van Sydney in 2000, de eerste tennismedaille ooit voor België) is regelmatig op deze Facebook- en Twitterpagina terug te vinden.

www.wearetennis.be
www.wearetennis.com
Tennis Vlaanderen
Association Francophone de Tennis

BNP Paribas, een duurzame partner in tennis

BNP Paribas is partner van tennis sinds 1973. Sinds die tijd is de relatie tussen BNP Paribas en tennis sterker en sterker gegroeid. Inmiddels steunt BNP Paribas meer dan 550 toernooien per jaar, zowel op professioneel als amateur niveau. Hiermee is de BNP Paribas Groep de belangrijkste partner van de tennissport op internationaal niveau. De Groep financiert ook educatieve en sociale evenementen in het verlengde van tennis, waarbij een combinatie van passie voor het spel met maatschappelijke betrokkenheid wordt gecombineerd.

Het sponsorschap voor internationale tennis wedstrijden stelt BNP Paribas in staat om haar merkimago beter op de kaart te zetten en om haar reputatie en wereldwijde exposure te verbeteren. Daarnaast biedt deze sponsoring de mogelijkheid om de persoonlijke relaties met klanten te verdiepen en nieuwe prospects overal ter wereld te ontmoeten.