Sponsoring Tennis
tennis

Een actieve betrokkenheid tegenover tennis

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

Een engagement op alle niveaus

Wij dragen het tennis in al zijn vormen – proftennis, junioren – en amateurtoernooien, internationale competities, lokale initiatieven, ook voor mensen met een lichamelijke beperking – een warm hart toe.

Ieder jaar zijn wij aanwezig op zowat 50 tenniswedstrijden in heel België.

Young tennis girl wearing cap

Tennis voor jongeren

Het aanmoedigen van tennis voor jongeren is een prioriteit. Zo sponsoren wij onder meer de Iris Open 9 in Ganshoren, de Iris Anderlecht Cup, de Havré Fair-Play Trophy, de IFT $10,000 KTC Eupen the Open 9 in Hoei, de Astrid Bowl Charleroi (internationale tenniskampioenschappen voor junioren), de WTA Flanders Ladies Trophy in Koksijde en de Rising Stars Tennis Tour aan de kust.

In dezelfde geest sloegen wij  ook de handen in elkaar met de stichting Hope & Spirit, die jonge studenten begeleidt en financieel steunt in hun streven om hun studies te combineren met hun passie voor het tennis.

Verder steunen wij het Start to Tennis project, een initiatief van Tennis Vlaanderen, om nog meer volwassenen op de tenniscourts te krijgen.
 

Tennis van het hart

Niet alleen de sterren van het internationale circuit maar alle spelers, ongeacht hun leeftijd en mobiliteitsgraad, dragen de intrinsieke waarden die gepaard gaan met het tennissport, nl. respect, sportiviteit en verbondenheid.

Wheelchair tennis player at a tennis event with BNP Paribas FortisIn België zijn wij partner van vier rolstoeltoernooien, de Belgian Open te Géronsart (bij Namen), de Ath Open International, le Westend Wheelchair Tennis Tour (ITF3) en de Flanders 25 in Aalst.

Op groepsniveau geldt BNP Paribas sinds 2009 als officiële partner van de NEC Wheelchair Tennis Tour en sinds 2012 als title sponsor van de BNP Paribas World Team Cup.

En dankzij onze inspanningen werd het tennis, dat als demonstratiesport op het programma van de Special Olympics 2011 stond, het jaar daarop een officiële sport op de ‘Games of the Heart’.  BNP Paribas Fortis Foundation was een de partners van de editie 2013 in Gent en de stichting verleent ook graag haar steun aan de organisatie van de Special Olympics Zomerspelen 2014 die in september zullen plaatsvinden in de provincie Antwerpen.
 

Proftennis

Wedergeboorte van de BNP Paribas Fortis Diamond Games – Van 7 tot 15 februari 2015 vonden in het Antwerpse Sportpaleis de BNP Paribas Fortis Diamond Games na zeven jaar opnieuw plaats. Dit damestoernooi is een Premier event – het eerste van het seizoen in Europa – met een prijzenpot van 710.000$. In de traditie van weleer blijft de inzet van het toernooi een gouden, met diamanten bekleed, racket: 4,5 kg goud en 2008 diamanten. Samen 1,5 miljoen dollar waard. Wie twee keer wint op drie jaar tijd neemt het racket mee. Amélie Mauresmo slaagde hierin in 2007.

Andrea Petkovic, die de editie 2015 van de BNP Paribas Fortis Diamond Games won, en toernooidirectrice Kim Clijsters met het prestigieuze diamanten en gouden racket. Carla Suarrez Navarro moest wegens blessure forfait geven voor de finale.

Andrea Petkovic, die de editie 2015 van de BNP Paribas Fortis Diamond Games won, en toernooidirectrice Kim Clijsters met het prestigieuze diamanten en gouden racket. Carla Suarrez Navarro moest wegens blessure forfait geven voor de finale.

Ongeveer 31.500 toeschouwers zakten af naar het Sportpaleis voor de eerste editie van het vernieuwde toernooi.

“Met Andrea Petkovic hebben we een mooie winnares en grote persoonlijkheid op de erelijst staan”, zei toernooidirectrice Kim Clijsters. “De tennisfans konden ook kennismaken met opkomende talenten. Ook de combinatie tussen toptennis en ‘more than tennis’ randanimatie– met onder meer de Belgian Fashion Show, de Players’ Party for all Fans en een Valentijnsactie – onder de hoede van creative director Elodie Ouedraogo, werkte bijzonder goed. Daar kunnen we op verder bouwen voor de komende jaren.”

Meer BNP Paribas Fortis Diamond Games-nieuws

Belgian Tennis Trophy, David Goffin, Nov. 2014Eerste editie van de BNP Paribas Fortis Belgian Tennis Trophy – Eind november 2014 was de Country Hall in Luik de thuishaven van de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Belgian Tennis Trophy. Voor dit exhibitietoernooi tekenden de grootste Belgische tennissers – Ruben Bemelmans, Steve Darcis, Olivier Rochus en David Goffin – present, maar ook Joachim Gérard, de Belgische nr. 1 uit het rolstoeltennis, die aan een dubbelwedstrijd deelnam.

David Goffin behaalde de eindoverwinning. Tot slot werd Olivier Rochus, die zijn carrière afsloot, op gepaste wijze gehuldigd voor zijn loopbaan.  

www.belgiantennistrophy.be
 

Zowel de BNP Paribas Fortis Diamond Games als de BNP Paribas Fortis Belgian Tennis Trophy bieden uitgelezen kansen om het internationale tennis te promoten in België.

Dankzij deze partnerships kunnen wij onze slogan ‘We Are Tennis’ extra kracht bijzetten en toptennis in ons land definitief op de kaart zetten.