Sponsoring Tennis
tennis

De Rising Stars Tennis Tour with BNP Paribas Fortis

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

Elke zomer het meest verwachte tennisevent van de Belgische kust

Elke zomer doet de Rising Stars Tennis Tour with BNP Paribas Fortis een aantal van onze badsteden aan. Deze acht herentennistoernooien, elk met 10.000 $ aan prijzengeld, vormen een flinke stimulans voor jonge Belgische spelers.

Deze competitie laat hen ook toe om hun eerste punten in het ATP-klassement te verdienen, de nodige ervaring op te doen op competitievlak en om prijzen te winnen die hen in hun latere profcarrière kunnen helpen.

Dit initiatief werd opgestart in 2011 en heette in het begin de BNP Paribas Fortis Men’s Summer Tour. Drie toernooien werden georganiseerd: in Knokke-Zoute, Duinbergen en Oostende. Het werd een instant succes en andere clubs sloten zich bij het circuit aan, dat ondertussen werd omgedoopt tot Rising Stars Tour with BNP Paribas Fortis.

 Het slottoernooi van de editie 2014 vond medio september plaats in Middelkerke.

Het slottoernooi van de editie 2014 vond medio september plaats in Middelkerke.

In 2014 was de Rising Stars Tennis Tour aan zijn vierde editie toe. Het circuit deed Damme, De Haan, Knokke, Westende, Duinbergen, Oostende, De Panne en Middelkerke aan. Op elk van de acht toernooien viel $10.000 aan prijzengeld te winnen, met uitzondering van Middelkerke, waar het prijzengeld $15.000 bedroeg.

Meer dan 200 jongeren uit 25 verschillende landen namen deel.

In de marge van het toernooi werden verschillende animaties georganiseerd, zoals een Kids Day, een Ladies Day en een meet & greet met de spelers. En zoals ieder jaar was de toegang tot alle wedstrijden, inclusief de finale, helemaal gratis.

www.risingstars.be
http://www.facebook.com/WeAreTennisBelgie