BNP Paribas in België Ondernemingen & instellingen

Strategische partner van ondernemingen en instellingen

In België worden bank- en gerelateerde financiële diensten voor grotere bedrijven en instellingen aangeboden door Corporate & Institutional Banking (CIB) en Corporate & Public Bank, Belgium (CPBB).

Corporate & Institutional Banking

Vanuit BNP Paribas Fortis biedt Corporate & Institutional Banking (CIB) zijn klanten in België en over heel de wereld een volledige toegang tot de productenportefeuille van BNP Paribas CIB op groepsniveau.

BNP Paribas Fortis CIB bestaat uit vijf business lines en een coverage-eenheid, CCBE.

 • De Brusselse marktenzaal van BNP Paribas Fortis

  De Brusselse marktenzaal van BNP Paribas Fortis

  Capital Markets, een platform met basis in Brussel, biedt het volwaardige productengamma van BNP Paribas inzake financiële marktenproducten aan.
  Bij Fixed Income bedient Capital Markets voornamelijk Belgische klanten, maar ook Europese grote bedrijven via het CCBE-netwerk.

 • Transaction Banking Europe (TBE) biedt de klanten een geïntegreerde reeks ‘flow’-producten om hun financiën in Europa te beheren, inclusief cashmanagement (binnenlandse en internationale betalingen) en import-exportfinanciering (inclusief vreemde munten en depositobeheer).
 • Brussel is ook het centrum van de activiteiten inzake Specialised Finance in de EMEA-regio (Europe, Middle East, Africa) voor de groep BNP Paribas, met de steun van vijf andere platformen met basis in Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en Milaan. Specialised Finance Europe is actief in vijf belangrijke gebieden: Project Finance, Export Finance, Leveraged Finance, Corporate Acquisition Finance en Media-Telecom Finance.
 • Corporate Finance is actief in Mergers & Acquisitions Advisory en in Equity Capital Markets, waarbij de nadruk ligt op klanten in België en Luxemburg.
 • Private Equity speelt een rechtstreekse rol bij de ondersteuning van de ontwikkeling en groei van bedrijven, en biedt oplossingen voor de overdracht van bedrijven  door te investeren in instrumenten voor equity- en mezzaninefinanciering op de thuismarkten.
 • Coverage Corporate Banking Europe is een geïntegreerd banknetwerk van meer dan 30 business centres in 16 Europese landen dat toegespitst is op het bedienen van grote corporates en internationale klanten. CCBE levert volwaardige CIB-bankproducten en -diensten aan bedrijfsklanten buiten de thuismarkten (Frankrijk, België, Italië, Luxemburg) in Europa.

Corporate & Public Bank, Belgium

Corporate & Public Bank, Belgium (CPBB) biedt een volledig gamma lokale en internationale financiële diensten aan Belgische bedrijven, overheidsinstellingen en lokale overheden.

Met meer dan 660 corporate relaties en meer dan 7.000 midcap-klanten is CPBB de Belgische marktleider in deze twee segmenten, en een sterke challenger in public banking, met ongeveer 650 klanten.

De haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen

Het aanbod omvat ‘flow banking’-producten, gespecialiseerde financiële deskundigheid, effecten, verzekeringen, vastgoeddiensten, handelsfinanciering, kasbeheer, factoring  en leasing, kapitaalmarktactiviteiten, fusies en overnames.

Twee centrale teams, bestaande uit 50 corporate banking- of public banking-deskundigen, alsook bijna 200 relatiebeheerders in 16 business centres, geholpen door talrijke skills officers, zorgen ervoor dat BNP Paribas Fortis de vinger aan de pols van de markt houdt.

Als financier par excellence van de lokale economie is CPBB goed geplaatst om tegemoet te komen aan de kredietbehoeften van haar klanten. Naast de traditionele benadering tot leningen kunnen de relatiebeheerders ook alternatieve financieringsoplossingen aanreiken, van het uitgeven van obligaties tot onderhandse plaatsingen en schuldpapier.

Bovendien kunnen onze klanten mee profiteren van het sterke internationale netwerk van de groep BNP Paribas in 75 landen.

CIb and CPBB Wordmap