BNP Paribas in België Ondernemingen & instellingen

BNP Paribas Real Estate, hoofdspeler in bedrijfsvastgoed

BNP Paribas Real Estate biedt een complete gamma van diensten die de volledige levensloop van een onroerend goed omvatten: 

  • Transaction (vastgoed aankopen, verkopen en verhuren)
  • Property Development (nieuwbouw en renovatie)
  • Property Management (technisch, financieel en administratief beheer)
  • Valuation (vastgoedexpertises)
  • Investment Management (asset management, transaction support, investment strategy consultancy)
  • Consulting (ondersteuning en begeleiding in de vastgoedstrategie van de klant, project management, ….)

Voor de klant betekent dit een belangrijk voordeel inzake efficiëntie en de kwaliteit van de dienstverlening. Afhankelijk van zijn vereisten kan de klant een beroep doen op alle of enkele van de aangeboden diensten en faciliteiten. 

Property management – Met circa 1,9 miljoen m² in beheer en jaarlijkse huurinkomsten van zo’n 248 miljoen euro, heeft BNP Paribas Real Estate in België een marktaandeel van 19%. Voor kantooroppervlaktes haalt BNP Paribas Real Estate een marktaandeel van 28%.   

In 2014 beheerden externe dienstverleners in België meer dan 10 miljoen m2 aan bedrijfsvastgoed. Met 5,7 miljoen m² blijft de kantoormarkt de belangrijkste markt, voor het commerciële en het semi-industriële vastgoed. Inzake property management heeft BNP Paribas Real Estate een marktaandeel van 28% voor kantoorgebouwen, 10% voor industriële gebouwen en 2,5% voor handelsoppervlaktes (retail). 

BNP Paribas Real Estate Property Management is aanwezig in 13 landen. Met meer dan 36 miljoen m² is het één van de meest toonaangevende Europese bedrijven op het gebied van vastgoedbeheer.

BNP Paribas Real Estate is aanwezig in 38 landen waaronder 17 kantoren alsook via een netwerk van allianties in de hele wereld. Als dusdanig geldt de onderneming als één van de toonaangevende Europese bedrijven in zijn sector.