BNP Paribas in België Ondernemingen & instellingen

One-stop-shopping voor effectendiensten

BNP Paribas Securities Securities is wereldwijd een toonaangevende dienstenverlener op het gebied van effecten.

De onderneming biedt alle spelers van de beleggingscyclus – verkoopzijde, aankoopzijde en emittenten – geïntegreerde oplossingen aan.

  • Voor zakenbanken, brokers-dealers, banken en marktinfrastructuren worden oplossingen op maat uitgewerkt voor uitvoering, clearing van afgeleide producten, lokale en globale clearing, vereffening/levering en bewaring van alle onshore en offshore activaklassen wereldwijd. BNP Paribas Securities Services biedt ook oplossingen voor de uitbesteding van middle- en backofficeactiviteiten.
  • Institutionele beleggers (vermogensbeheerders, alternatieve fondsen, staatsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, distributeurs en promotors van fondsen) hebben toegang tot een brede waaier van diensten, zoals wereldwijde bewaring, depositobank- en trusteediensten, transferagentservices en ondersteuning bij de fondsendistributie, fondsenbeheer en uitbesteding van het middle office, beleggingsrapportering en prestatie- en risicometing.
  • Emittenten (originators, arrangers en corporates) hebben toegang tot een brede waaier van corporate trustoplossingen: diensten op het vlak van effectisering en gestructureerde financiering, incassobureauservices, emittentenadvies, aandelenoptie-en personeelsaandelenplannen, diensten voor aandeelhouders en beheer van de jaarlijkse algemene vergaderingen van aandeelhouders.
  • Voor alle types van klanten wordt voorzien in markt- en financieringsdiensten. Het gaat hier om lening en ontlening van effecten, valutahandel, krediet- en onderpandbeheer en cashfinanciering.

In België biedt BNP Paribas Securities Securities zowel Belgische als buitenlandse klanten ‘one-stop’oplossingen voor lokale en wereldwijde effectenbewaring, diensten aan emittenten en beleggingsfondsen voor alle soorten instrumenten. De onderneming heeft een rechtstreekse toegang tot alle lokale infrastructuren.

BNP Paribas Securities Services is op alle continenten actief in meer dan 30 landen. Zijn wereldwijde netwerk voor effectenbewaring bedient ruim 100 markten en is een van de meeste uitgebreide in de sector.