BNP Paribas in België Ondernemingen & instellingen

One-stop-shopping voor effectendiensten

BNP Paribas Securities Securities is wereldwijd een toonaangevende dienstenverlener op het gebied van effecten.

De onderneming biedt alle spelers van de beleggingscyclus – verkoopzijde, aankoopzijde en emittenten – geïntegreerde oplossingen aan.

  • Voor zakenbanken, brokers-dealers, banken en marktinfrastructuren worden oplossingen op maat uitgewerkt voor uitvoering, clearing van afgeleide producten, lokale en globale clearing, vereffening/levering en bewaring van alle onshore en offshore activaklassen wereldwijd. BNP Paribas Securities Services biedt ook oplossingen voor de uitbesteding van middle- en backofficeactiviteiten.
  • Institutionele beleggers (vermogensbeheerders, alternatieve fondsen, staatsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, distributeurs en promotors van fondsen) hebben toegang tot een brede waaier van diensten, zoals wereldwijde bewaring, depositobank- en trusteediensten, transferagentservices en ondersteuning bij de fondsendistributie, fondsenbeheer en uitbesteding van het middle office, beleggingsrapportering en prestatie- en risicometing.
  • Emittenten (originators, arrangers en corporates) hebben toegang tot een brede waaier van corporate trustoplossingen: diensten op het vlak van effectisering en gestructureerde financiering, incassobureauservices, emittentenadvies, aandelenoptie-en personeelsaandelenplannen, diensten voor aandeelhouders en beheer van de jaarlijkse algemene vergaderingen van aandeelhouders.
  • Voor alle types van klanten wordt voorzien in markt- en financieringsdiensten. Het gaat hier om lening en ontlening van effecten, valutahandel, krediet- en onderpandbeheer en cashfinanciering.

In België biedt BNP Paribas Securities Securities zowel Belgische als buitenlandse klanten ‘one-stop’oplossingen voor lokale en wereldwijde effectenbewaring, diensten aan emittenten en beleggingsfondsen voor alle soorten instrumenten. De onderneming heeft een rechtstreekse toegang tot alle lokale infrastructuren.