BNP Paribas in België Ondernemingen & instellingen

Arval, specialist in operationele leasing van bedrijfsvoertuigen

Arval is de specialist in verhuur op lange termijn van bedrijfswagens. Arval biedt zijn klanten – zowel ondernemers, KMO’s en internationale groepen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico’s verbonden met het wagenparkbeheer uit te besteden.

De leasemaatschappij levert deskundig advies en hoogwaardige dienstverlening in 39 landen op verschillende continenten dankzij haar netwerk van partners. Eind 2013 telde het totale leasewagenpark van Arval bijna 700.000 voertuigen wereldwijd.

In België is Arval gespecialiseerd in operationele leasing van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen van alle merken.

Arval België heeft meer dan 37.000 wagens rijden en behoort daarmee tot de top 5 van de Belgische leasingmaatschappijen.

Arval is het initiatiefnemer van het Corporate Vehicle Observatory (CVO), een internationaal en onafhankelijk platform voor informatie over bedrijfswagens dat de hele markt analyseert, en met ook een Belgische dochter.

Arval, promoting zero g CO2 carIn 2004 onderschreef Arval als eerste maatschappij in zijn sector het Wereldpact van de Verenigde Naties, het United Nations Global Compact. Sindsdien blijft het zijn engagement op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen jaar na jaar versterken.


Met operationele leasing huurt een bedrijf één of meerdere voertuigen voor een periode en een aantal kilometers die vooraf bepaald worden. Als tegenprestatie betaalt de klant een maandelijks bedrag voor de financiering. Daarbovenop kiest de klant wat hij aan Arval wil uitbesteden: onderhoud en herstellingen, banden, verzekeringen, vervangvoertuigen, pechverhelping en zelfs brandstofkaarten. De klant kan ook kiezen in welke garage de aankoop en het onderhoud plaatsvinden of laat deze keuze over aan Arval.