BNP Paribas

Een leidende bank in de Europese Unie

BNP Paribas, de grootste bank in de Europese Unie

BNP Paribas is een toonaangevende bank in de Europese Unie en in de internationale banksector. De Groep is aanwezig in 63 landen, telt circa 183.000 medewerkers en speelt een belangrijke rol in bancaire en financiële dienstverlening. BNP Paribas heeft drie operationele divisies:

  • Commercial, Personal Banking & Services (CPBS): alle retailbanken van de Groep evenals diverse gespecialiseerde businesses;
  • Investment & Protection Services (IPS): spaar-, beleggings- en beschermingsoplossingen;
  • Corporate & Institutional Banking (CIB): dienstverlening aan zakelijke klanten en institutionele beleggers.

Met deze drie operationele divisies vergroot BNP Paribas de samenwerking tussen de business lines. Door onze wereldwijde gezamenlijke aanpak tillen we onze expertise naar een nog hoger niveau, zodat we onze klanten in een langdurige relatie optimaal van dienst kunnen zijn.


Een gediversifieerd en geïntegreerd bedrijfsmodel

De BNP Paribas Groep heeft een gediversifieerd en geïntegreerd bedrijfsmodel. Particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb-bedrijven en corporate en institutionele klanten kunnen hierdoor vertrouwen op een breed scala aan oplossingen, variërend van financiering en beleggingen tot spaar- en beschermingsverzekeringen.

De Groep beschikt over geavanceerde platforms en toonaangevende business lines in Europa, heeft ook buiten Europa een stevige voet aan de grond, vooral in Noord- en Zuid-Amerika, en groeit sterk in Azië.

BNP Paribas geeft bij alle activiteiten ook actief vorm aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hiermee leveren we een bijdrage aan een duurzame toekomst en waarborgen we de prestaties en stabiliteit van de Groep.

Met ons geïntegreerde bedrijfsmodel bieden we onze klanten de financiële stabiliteit van een Europese topbank met internationale allure en een compleet pakket aan producten en beleggingen. Wij ontwikkelen met onze klanten een relatie voor de lange termijn zodat we ze kunnen ondersteunen bij hun duurzame en verantwoorde groei.


Website van de BNP Paribas: group.bnpparibasImage Copyright © BNP Paribas