Cinema

Sponsor en partner van de zevende kunst

Sinds het ontstaan van de Groep in 1973 onderhoudt BNP Paribas nauwe banden met de filmwereld. Ook in België werden vanaf 2010 sterke partnerships aangegaan ter ondersteuning van de 7de kunst.

Onze meervoudige steun is gebaseerd op verschillende waarden die wij delen met de Belgische cinema: nabijheid en bereikbaarheid, innovatie en creativiteit, het realiseren van dromen, een positieve kijk op verandering in een wereld die voortdurend evolueert.


#WeLoveCinema

We stimuleren de Belgische filmsector op verschillende manieren.  Zo steunen we Cinevox, het Filmfestival Oostende, de Ensors en de Jamies, en het Festival International du Film Francophone in Namen. En elk jaar in september laten we tijdens de We Love Cinema Days iedereen voor slechts 6 euro een film meepikken.


BNP Paribas Fortis Film Finance

De financiering van talrijke film- en televisieproducties in ons land via BNP Paribas Fortis Film Finance vervolledigt onze sponsoringstrategie.

Sinds zijn oprichting in 2007 heeft BNP Paribas Film Finance bijna 500 producties (audiovisuele of podiumkunstprojecten) gefinancierd dankzij meer dan 1.700 beleggers die zowat 330 miljoen euro investeerden.Images Copyright © BNP Paribas