Onze bedrijfsactiviteiten

Maak kennis met onze entiteiten in België

BNP Paribas kent een lange geschiedenis in België. Ons ruime aanbod van producten en innovatieve oplossingen voor individuele en bedrijfsklanten varieert van leningen tot gestructureerde transacties en van leasing tot vermogensbeheer.  Wij verzekeren u van complete lokale oplossingen op maat gecombineerd met globale expertise door onze internationale aanwezigheid.

Hieronder vindt u de entiteiten van BNP Paribas in België.

Als 100% dochteronderneming van BNP Paribas Fortis is AlphaCredit leider op de markt voor consumentenkredieten in België en het Groothertogdom Luxemburg. AlphaCredit commercialiseert alle types leningen op afbetaling (persoonlijke leningen, autoleningen, motorleningen, keukenleningen…) en betaalkaarten met een permanente geldreserve (revolving). De diensten van AlphaCredit zijn zowel bestemd voor particulieren als voor professionals. Het commercialiseert haar producten onder 2 merknamen:

 • AlphaCredit, kredietspecialist voor de autosector, de banksector en de makelaardij.
 • Cetelem, dienstverlener aan particulieren en aan de distributiesector, een gebied
  waarop wij in Europa al meer dan 60 jaar ervaring hebben.

Arval heeft meer dan 30 jaar ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in full-service autoleasing en bieden oplossingen op maat om de mobiliteit van uw werknemers te optimaliseren.

Bovendien kan u de risico’s in verband met wagenparkbeheer aan ons uitbesteden. De voordelen van Arval? Deskundig advies en kwalitatieve dienstverlening, beloftes die we nakomen in 29 landen met meer dan 7000 werknemers. Arval is een van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, de langst bestaande strategische alliantie in de markt op het gebied van wagenparkbeheer en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 50 landen.

Axepta BNP Paribas is de end-to-end partner voor de aanvaarding van elektronische betalingen. Binnen de BNP Paribas Groep onderzoeken, ontwikkelen en promoten we betaalsystemen voor kleine en grote ondernemingen. Hierbij garanderen we een vlotte en transparante klantenervaring. We bieden zowel acquiringdiensten als betaalterminals aan.

Op dit moment is Axepta BNP Paribas actief in Frankrijk, Luxemburg en België. Dankzij het internationaal platform zijn we in staat betalingen in 23 Europese landen te verwerken. 

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerder van de BNP Paribas groep. Wij bieden zowel institutionele klanten als distributeurs wereldwijd een volledige waaier van vermogensbeheerdiensten op basis van drie competentiedomeinen:

 • Multi-expertise beleggingen in de belangrijkste activaklassen met beleggingsteams
  die actief zijn op alle grote markten
 • Gespecialiseerde beleggingspartners: specialisten in een bepaalde activaklasse of
  domein
 • Locale en regionale vermogensbeheerders, vooral op de opkomende markten.

Zo combineren wij de financiële soliditeit, het distributienetwerk en het gedisciplineerde management van BNP Paribas met de vooruitziendheid, de specialisatie en de ondernemersgeest van kleine portefeuillebeheerders.

BNP Paribas Cardif België heeft de ambitie om dé referentie te zijn voor zijn verzekeringspartners en een leider op gebied van het zoeken naar verzekeringsoplossingen voor de bescherming van de terugbetaling van elke kredietvorm.

Zo bieden we aan meer dan 4.000 makelaars een begeleiding die verder gaat dan een eenvoudige uitbreiding van hun aanbod.  BNP Paribas Cardif verrijkt zijn partnerschapcultuur door veel zorg te besteden aan de behoeften van de klanten van haar partners.

BNP Paribas Fortis biedt een volledig pakket van financiële producten en diensten, dat we perfect aanpassen aan de behoeftes van al onze klanten.

Particulieren, gezinnen, jongeren: van kleine tot grote projecten, dagelijks begeleiden we onze klanten bij het realiseren van hun plannen.

Private Banking: klanten van Private Banking en vermogensbeheer vertrouwen op ons uitgebreide dienstenaanbod voor het beheer en de overdracht van hun patrimonium. Onze aanpak is uniek in België.

Ondernemers en bedrijven: in de kantoren en business centres van BNP Paribas Fortis kunnen zowel ondernemers (handelaars, zelfstandigen, vrije beroepen, kmo’s) als grote bedrijven rekenen op onze geavanceerde en aangepaste oplossingen.

BNP Paribas Fortis Factor biedt ondernemingen die actief zijn op de business-to-businessmarkt geïntegreerde financiële oplossingen zoals bevoorschotting op facturen, debiteurenopvolging, risicodekking tegen niet-betaling en andere aanverwante diensten.

Bovendien is BNP Paribas Fortis Factor erkend als gespecialiseerd makelaar in kredietverzekeringen.

BNP Paribas Fortis Factor zet voluit in op de kwaliteit van zijn internationale service. De onderneming behoort tot het netwerk van BNP Paribas Factor, Europees factoringmarktleider qua geografische spreiding.

BNP Paribas Leasing Solutions helpt bedrijven hun activiteiten op een duurzame manier te ontwikkelen door hen financiering en leasing oplossingen op maat aan te bieden. Onze gespecialiseerde teams verlenen deskundige ondersteuning aan professionele gebruikers die materieel (roerend of onroerend) willen financieren, of die hun verkoop willen bevorderen.

BNP Paribas Leasing Solutions, filiaal van de Groep BNP Paribas en een Europese marktleider, is gespecialiseerd in leasing- en financieringsoplossingen voor professioneel materieel en onroerende lease van gebouwen. Door samen te werken met de bankagentschappen en Business Centres van BNP Paribas Fortis, biedt BNP Paribas Leasing Solutions financiële oplossingen die beantwoorden aan de individuele behoeften van onze klanten.

Aan de hand van een gediversifieerd en geïntegreerd model en dankzij een sterke Europese verankering, stellen wij oplossingen op maat en met een hoge toegevoegde waarde voor om u te helpen uw vastgoedprojecten op te bouwen en te realiseren.

Een tertiair of gemengd vastgoedprogramma ontwikkelen met woningen, kantoren, winkels, sport- en culturele voorzieningen, bij de verwerving – door aankoop, huur of investering – kwaliteitsgoederen aanbieden die beantwoorden aan de vereisten op het vlak van energie- en milieuprestaties, uw vastgoedproject begeleiden om het te evalueren en te optimaliseren, en dat voor alle soorten vastgoed: dat is de panoramische visie die de verschillende vakgebieden van BNP Paribas Real Estate u garanderen.

BNP Paribas Securities Services is wereldwijd een toonaangevende dienstenverlener op het gebied van effecten.

De onderneming biedt alle spelers van de beleggingscyclus – verkoopzijde, aankoopzijde en emittenten – geïntegreerde oplossingen aan.

In België biedt BNP Paribas Securities Securities zowel Belgische als buitenlandse klanten ‘one-stop’oplossingen voor lokale en wereldwijde effectenbewaring, diensten aan emittenten en beleggingsfondsen voor alle soorten instrumenten. De onderneming heeft een rechtstreekse toegang tot alle lokale infrastructuren.

Kredietaanbieder Cetelem maakt deel uit van BNP Paribas Personal Finance, dochteronderneming van de groep BNP Paribas, en is voor consumentenkrediet een belangrijke speler op de Belgische markt.

Verantwoord te werk gaan geldt voor Cetelem als aanbieder van financiering al meer dan 60 jaar als richtsnoer en essentiële waarde.

Van doorlopend krediet tot autoleningen en krediethergroepering: Cetelem spant zich dagelijks in om zo veel mogelijk mensen de kans te geven grotere aankopen te doen en hun plannen te realiseren. Daartoe biedt het financieringsoplossingen en diensten aan die aansluiten op de behoeften en consumptiepatronen van deze tijd.

BNP Paribas Fortis Credit Brokers nv is een dochtermaatschappij van BNP Paribas Fortis en is gespecialiseerd in de verkoop van het soepel woonkrediet van BNP Paribas Fortis. Daarvoor werkt het samen met meer dan 600 makelaars in hypothecair krediet.

Onder de vlag van BNP Paribas bedient Fintro particulieren, zelfstandigen en kleine ondernemingen op de Belgische markt. Het bankaanbod van Fintro omvat het uitgebreide productengamma van BNP Paribas Fortis. De Fintro-agenten zijn ook verzekeringsmakelaars voor voorzorgs- en verzekeringsoplossingen.

Fintro hecht bijzonder veel belang aan de professionele ingesteldheid van zijn agenten, hun lokale verankering en hun maatschappelijke betrokkenheid.

Een mobiele bank, eenvoudig, intuïtief en superveilig, waar de bankiers steeds ernstig werken én denken, maar rondlopen op sneakers. Hello bank! is een mobiel merk van BNP Paribas Fortis. Achter Hello bank! staat dus een ton aan ervaring en ernst.

 • Een gratis aanbod met een zichtrekening, een contactloze debetkaart, een
  spaarrekening en alle online diensten die je van een bank verwacht.
 • Innovatieve producten, zoals ons Hello crowd! crowdfunding platform of ons
  online woonkrediet Hello home!.
 • Een persoonlijke service dankzij het Hello team, dat steeds klaarstaat om je
  te helpen waar en wanneer je maar wil.

Lanceer en beheer zelf je activiteit als zelfstandige of freelancer.

Om een Nickel-rekening te openen heb je enkel je identiteitsbewijs en je telefoonnummer nodig. En een krantenwinkel. In enkele minuten open je daar voor 20 euro een eenvoudige, heel toegankelijke zichtrekening en krijg je een Mastercard-betaalkaart waarmee je kunt betalen en geld afhalen. Op een Nickel-rekening kun je niet in het rood gaan, en je verrichtingen worden realtime geregistreerd.

We bieden via een dicht distributienetwerk van zelfstandige krantenwinkels verspreid over heel België een product aan dat het beste van de fysieke en de digitale wereld combineert.Images Copyright © BNP Paribas